Indien
Utan gluten
Vegetariskt
Navratan korma med rostad blomkål, koriander och cashewtopping
3.85 (160)
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Svaveldioxid·
- Senap·
- Cashewnötter·
- Mandel
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- vatten
- grönsaksbuljong
- smör
Blomkål
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
½ tsk
Potatis
100 g
Gul lök
1 st
Olivolja
½ msk
Kormasås
1 förp
Vispgrädde
½ dl
Vatten
2 ½ dl
Grönsaksbuljong
½ tärning
Salt
Cashewnötter
40 g
Torkade aprikoser
40 g
Smör
½ msk
Salt
1 krm
Koriander
20 g
Basmatiris
125 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 723 kcal
- Fett: 33 g
- Kolhydrater: 89 g
- Protein: 18 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Skär blomkål i mindre buketter. Skala och tärna potatis (ca 1x1 cm stora bitar). Klyfta gul lök.
Lägg blomkål på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja. Krydda med salt och rosta i övre delen av ugnen ca 15 min, eller tills blomkålen fått färg.
Hetta upp olivolja i en stekgryta och stek potatis och lök ca 2 min. Tillsätt kormasås, fräs ytterligare ca 1 min. Häll ner grädde, vatten och smulad grönsaksbuljong. Låt koka ihop ca 25 min, tills potatisen mjuknat.
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Grovhacka cashewnötter och torkade aprikoser. Hetta upp smör i en stekpanna och rosta cashewnötter och aprikoser ca 2 min. Krydda med lite salt. Dra från värmen och blanda med koriander.
Blanda ner rostad blomkål i korman. Smaka av med lite salt. Späd eventuellt korman med lite vatten.
Servera korma med basmatiris. Toppa med cashewtopping.
Smaklig måltid!