Chicken tikka masala med raita, mynta och rostad mandel

Indien

Utan gluten

Chicken tikka masala med raita, mynta och rostad mandel

3.8 (103)
Under 35 min
16 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Cashewnötter
    ·
  • Mandel

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flytande honung
  • salt
  • olja
  • vatten
  • kycklingbuljong
Gurka
1 st
Rödlök
½ st
Mynta
10 g
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
1 klyfta
Spiskummin
1 tsk
Flytande honung
1 tsk
Salt
2 krm
Ingefära
1 bit
Vitlök
2 klyfta
Rödlök
½ st
Kycklinglårfilé
300 g
Grön paprika
1 st
Olja
Salt
1 krm
Tikka masala
1 burk
(Cashewnötter)
Vatten
1 dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Coconut cream
1 förp
Basmatiris
125 g
Mandelspån
10 g
(Mandel)
Mynta
10 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 757 kcal
  • Fett: 32 g
  • Kolhydrater: 76 g
  • Protein: 41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Rosta mandel i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg över på ett fat.
 Skär gurka i små tärningar. Finhacka rödlök och mynta. Lägg i en skål och blanda med matyoghurt, pressad vitlök, spiskummin, flytande honung och salt.
 Skala och finhacka ingefära och vitlök. Strimla rödlök och skär grön paprika i mindre bitar. Skär kycklinglårfilé i ca 4 bitar per filé.
 Hetta upp neutral olja i en stekgryta. Stek kycklingen ca 3 min. Krydda med salt. Tillsätt lök, vitlök och ingefära. Låt steka ytterligare ca 2 min. Tillsätt tikka masala paste och blanda runt ordentligt. Blanda ner vatten, smulad kycklingbuljong och coconut cream. Låt sjuda ca 10 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Blanda ner grön paprika och sjud ytterligare ca 1 min. Smaka av med salt.
 Grovhacka resten av myntan. Servera chicken tikka masala med basmatiris och raita. Toppa med rostad mandel och mynta.
Smaklig måltid!