Tabbouleh med sesamfalafel och rostad morotsröra
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Tabbouleh med sesamfalafel och rostad morotsröra

3.81 (276)
Under 45 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrön
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • vatten
  • olja
  • vitvinsvinäger
Morot
1 st
Cocktailtomater
250 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Vatten
1 ½ dl
Falafelmix
100 g
Sesamfrön
2 msk
(Sesamfrön)
Olja
Bulgur
125 g
(Vete)
Bladpersilja
20 g
Gurka
½ st
Vitvinsvinäger
1 msk
Olivolja
½ msk
Chili flakes
2 krm
Salt
2 krm
Stora vita bönor
1 förp
Vatten
½ dl
Olivolja
1 msk
Spiskummin
1 tsk
Curry
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
2 krm
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 640 kcal
  • Fett: 24 g
  • Kolhydrater: 81 g
  • Protein: 26 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skiva morot tunt och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Lägg cocktailtomater på andra sidan plåten. Ringla lite olivolja och strö lite salt över grönsakerna. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min. 
Koka upp vatten i en kastrull. Blanda med falafelmix och låt svälla till steg 6.
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Grovhacka bladpersilja. Tärna gurka smått. Lägg allt i en bunke och blanda ner kokt bulgur, vitvinsvinäger, olivolja, chili flakes och salt. 
Häll av och stora skölj vita bönor. Lägg i en mixerbunke och tillsätt rostad morot, vatten, olivolja, spiskummin, curry, vitvinsvinäger och salt. Mixa slätt. 
Vänd ner sesamfrön i falafelsmeten. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och klicka ut 6 små biffar direkt i pannan, eller 2 stora biffar. Stek biffarna ca 2 min per sida, tills de fått fin färg.  
Servera sesamfalafel med tabbouleh, rostade tomater och morotsröra. 
Smaklig måltid!