Laktosfri
Asiatisk fläskfärs med syrliga morötter i salladsblad
4.22 (1018)
Under 20 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Vitvinsvinäger
- socker
- salt
- olja
Morot
2 st
Koriander
10 g
Vitvinsvinäger
½ msk
Socker
½ tsk
Salt
Ingefära
½ bit
Bananschalottenlök
1 st
Olja
Fläskfärs
250 g
Salt
1 krm
Japansk soja
1 msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Socker
1 tsk
Jasminris
125 g
Romansallad
½ st
Koriander
10 g
Chili flakes
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 603 kcal
- Fett: 26 g
- Kolhydrater: 63 g
- Protein: 29 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Om någon inte gillar koriander - servera istället vid sidan av!
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skala och finriv ingefära (ca 1 msk). Finhacka bananschalottenlök. Bryt bladen från romansallad.
Skala och grovriv morötter. Grovhacka koriander. Lägg allt i en skål. Blanda med vitvinsvinäger, socker och lite salt.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Fräs fläskfärs och salt på hög värme ca 6 min, tills färsen är frasig. Sänk till medelvärme. Tillsätt riven ingefära, hackad lök, japansk soja, vitvinsvinäger och socker. Fräs ytterligare ca 3 min, tills färsen är helt genomstekt. Smaka av med lite salt.
Fyll romansalladsblad med nykokt jasminris, frasig fläskfärs och morotssallad. Toppa med koriander och chili flakes.
Smaklig måltid!