Utan gluten
Salviakryddade kalkonfärsbiffar med patatas bravas, vitlökssås och mixsallad
4.13 (435)
Under 45 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- tomatpuré
- sambal oelek
- socker
- vatten
- ströbröd
- mjölk
- svartpeppar
- rödvinsvinäger
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Matyoghurt
1 dl
Vitlök
½ klyfta
Salt
1 krm
Tomat
2 st
Gul lök
½ st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
2 msk
Paprikapulver
2 tsk
Sambal oelek
½ tsk
Salt
1 krm
Socker
1 krm
Vatten
½ dl
Ströbröd
2 msk
Mjölk
3 msk
Kalkonfärs
300 g
Torkad salvia
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Mixsallad
30 g
Rödvinsvinäger
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 528 kcal
- Fett: 21 g
- Kolhydrater: 48 g
- Protein: 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skär potatis i små tärningar (ca 1x1 cm). Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.
Blanda matyoghurt, pressad vitlök och salt i en liten skål.
Tärna tomat och finhacka gul lök. Fräs allt i en liten kastrull med lite olivolja tillsammans med pressad vitlök, ca 2 min. Tillsätt tomatpuré och paprikapulver, fräs ytterligare ca 1 min. Blanda ner sambal oelek, salt, socker och vatten. Låt sjuda på låg värme ca 15 min. Smaka av med lite salt.
Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. Blanda ner kalkonfärs, torkad salvia, salt och nymald svartpeppar. Forma färsen till 2 biffar. Stek i en stekpanna med lite olivolja ca 5 min per sida, tills biffarna är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Lägg upp mixsallad på en tallrik. Blanda med lite rödvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar.
Blanda ihop den rostade potatisen med tomatsåsen. Servera med kalkonfärsbiffar, vitlöksyoghurt och sallad.
Smaklig måltid!