Cevapcici med klyftpotatis och ajvar relish
Laktosfri
Utan gluten

Cevapcici med klyftpotatis och ajvar relish

3.98 (510)
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror:
    • Bakplåtspapper
    • olivolja
    • salt
    • svartpeppar
    • tomatpuré
    • vatten
    • rödvinsvinäger
    Potatis
    400 g
    Bakplåtspapper
    1 st
    Olivolja
    Salt
    Svartpeppar
    Bananschalottenlök
    1 st
    Nötfärs
    250 g
    Vitlök
    2 klyfta
    Paprikapulver
    ½ msk
    Tomatpuré
    1 msk
    Salt
    ½ tsk
    Vatten
    1 msk
    Olivolja
    Tomat
    2 st
    Rödlök
    1 st
    Olivolja
    2 tsk
    Rödvinsvinäger
    1 tsk
    Salt
    1 krm
    Svartpeppar
    Ajvar relish
    1 förp
    Näringsinnehåll per portion
    • Energi: 499 kcal
    • Fett: 21 g
    • Kolhydrater: 47 g
    • Protein: 31 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

    Så här gör du

    Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
     Klyfta potatis och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Tillaga högt upp i ugnen ca 20 min.
    Grovriv bananschalottenlök och lägg i en bunke. Blanda med nötfärs, pressad vitlök, paprikapulver, tomatpuré, vatten och salt. Forma till 8 st avlånga biffar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek biffarna runt om ca 10 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
    Skiva tomat och rödlök. Lägg på en tallrik och ringla över olivolja och rödvinsvinger. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. 
    Servera nystekt cevapcici med klyftpotatis, tomatsallad och ajvar.
    Smaklig måltid!