Laktosfri
Utan gluten
Cevapcici med klyftpotatis och ajvar relish
3.98 (510)
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- tomatpuré
- vatten
- rödvinsvinäger
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Bananschalottenlök
1 st
Nötfärs
250 g
Vitlök
2 klyfta
Paprikapulver
½ msk
Tomatpuré
1 msk
Salt
½ tsk
Vatten
1 msk
Olivolja
Tomat
2 st
Rödlök
1 st
Olivolja
2 tsk
Rödvinsvinäger
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Ajvar relish
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 499 kcal
- Fett: 21 g
- Kolhydrater: 47 g
- Protein: 31 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Klyfta potatis och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Tillaga högt upp i ugnen ca 20 min.
Grovriv bananschalottenlök och lägg i en bunke. Blanda med nötfärs, pressad vitlök, paprikapulver, tomatpuré, vatten och salt. Forma till 8 st avlånga biffar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek biffarna runt om ca 10 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Skiva tomat och rödlök. Lägg på en tallrik och ringla över olivolja och rödvinsvinger. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
Servera nystekt cevapcici med klyftpotatis, tomatsallad och ajvar.
Smaklig måltid!