Laktosfri
Persiljejärpar med inlagd gurka, morot och kokt potatis
3.96 (371)
Under 35 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Vatten
- socker
- ättiksprit (12%)
- salt
- äggula
- svartpeppar
- olja
- balsamvinäger
- köttbuljong
Gurka
1 st
Vatten
1 dl
Socker
3 msk
Ättiksprit (12%)
2 msk
Salt
½ krm
Nötfärs
250 g
Äggula
1 st
Majsstärkelse
1 tsk
Vatten
1½ msk
Bladpersilja
ca 5 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olja
Vatten
2½ dl
Balsamvinäger
1½ msk
Rårörda lingon
25 g
Köttbuljong
½ tärning
Kinesisk soja
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Majsstärkelse
1 tsk
Småpotatis
400 g
Morötter
300 g
Bladpersilja
15 g
Rårörda lingon
75 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 651 kcal
- Fett: 19 g
- Kolhydrater: 88 g
- Protein: 31 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Låt morötter koka med potatisen de sista 3 minuterna.
Skala morot och skär i mindre bitar. Skiva gurka tunt, gärna på mandolin. Grovhacka all bladpersilja.
Lägg vatten, socker, ättika och salt i en bunke. Vispa så att sockret och saltet löser sig. Lägg skivad gurka i bunken med lagen. Låt stå till servering.
Lägg nötfärs i en bunke. Blanda med äggula, vatten, bladpersilja, salt och lite nymald svartpeppar. Forma till 4 st (äggstora) järpar.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek järparna runt om ca 6 min. Lägg upp på en tallrik och täck med lock.
Ställ tillbaka stekpannan på spisen. Tillsätt vatten, balsamvinäger, rårörda lingon, smulad köttbuljong och kinesisk soja. Koka upp och lägg tillbaka järparna, sjud ca 5 min under lock, tills de helt genomstekta (innertemp 72°C).
Vispa ner majsstärkelse (utblandat med lika delar vatten) i skyn med järparna. Om såsen blir för tjock späd med lite vatten.
Servera persiljejärpar i sås med kokt potatis, morötter och inlagd gurka. Toppa med resten av bladpersiljan och en klick rårörda lingon.
Smaklig måltid!