Laktosfri
Bun Cha - Vietnamesiska fläskfärsbullar med färsk ingefära
4.32 (229)
Under 45 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- olja
- vatten
- kycklingbuljong
- vitvinsvinäger
- socker
Ingefära
½ bit
Fläskfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Salt
2 krm
Chili flakes
1 krm
Morot
2 st
Champinjoner
125 g
Bananschalottenlök
1 st
Olja
Vatten
3 dl
Kycklingbuljong
¾ tärning
Japansk soja
½ msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Socker
1 tsk
Jasminris
125 g
Salladslök
½ förp
Koriander
20 g
Chili flakes
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 615 kcal
- Fett: 27 g
- Kolhydrater: 65 g
- Protein: 29 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skala och finriv ingefära (ca 1 msk), lägg i en bunke. Blanda med fläskfärs, pressad vitlök, salt och chili flakes. Forma till ca 8 köttbullar.
Skala och skär morot i tunna strimlor. Klyfta champinjoner och bananschalottenlök.
Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta. Fräs svamp och fläskfärsbullar på hög värme ca 4 min. Tillsätt lök och morötter. Fräs ytterligare ca 1 min. Sänk till medelvärme. Rör ner vatten, smulad kycklingbuljong, japansk soja, vitvinsvinäger, pressad vitlök och socker. Sjud under lock ca 7 min, tills köttbullarna är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Strimla salladslök och strö över grytan. Servera vietnamesiska fläskfärsbullar med jasminris. Toppa med koriander och en nypa chili flakes!
Smaklig måltid!