Kycklingburgare med chilidressing och honungsrostade morötter
0,6 kg CO2e

Kycklingburgare med chilidressing och honungsrostade morötter

3.86 (579)
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • flytande honung
  • salt
  • ketchup
  • sambal oelek
  • svartpeppar
  • smör
Morötter
300 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
1 msk
Flytande honung
2 tsk
Salt
Chili flakes
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Ketchup
1 msk
Sambal oelek
2 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Minutfilé
330 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
½ msk
Smör
½ msk
(Mjölk)
Chili flakes
Tomat
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Mixsallad
30 g
Hamburgerbröd
2 st
(Vete)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 632 kcal
  • Fett: 24 g
  • Kolhydrater: 55 g
  • Protein: 48 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Klyfta morötter och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och honung. Krydda med lite salt och chili flakes. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min. Använd gärna grillfunktionen de sista minuterna.
Lägg matyoghurt i en skål. Blanda med ketchup, sambal oelek, salt och lite nymald svartpeppar. 
Krydda minutfilé med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp olivolja och smör i en stekpanna. Stek kycklingen ca 5 min per sida, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C). Strö över lite chili flakes. Lägg upp på en tallrik och spara stekpannan.
Skiva tomat och bananschalottenlök tunt. Rosta hamburgerbröd i den använda stekpannan.
Fyll varma hamburgerbröd med chilidressing, sallad, lök, tomat och stekt kyckling. Servera med rostade morötter.
Smaklig måltid!