Medelhavsbiffar med rostad tomat, pecorinorisotto och ruccola
Laktosfri
Utan gluten

Medelhavsbiffar med rostad tomat, pecorinorisotto och ruccola

4.03 (640)
Under 45 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • kycklingbuljong
  • vitvinsvinäger
  • ägg
  • tomatpuré
Tomat
2 st
Bakplåtspapper
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Vatten
5 dl
Kycklingbuljong
1 tärning
Vitvinsvinäger
1 msk
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
Risottoris
150 g
Salt
Svartpeppar
Riven pecorino
50 g
(Mjölk)
Ägg
1 st
(Ägg)
Tomatpuré
2 tsk
Torkad rosmarin
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Nötfärs
250 g
Olivolja
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 693 kcal
  • Fett: 29 g
  • Kolhydrater: 68 g
  • Protein: 41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Klyfta tomater. Lägg på en plåt med  bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja och krydda med salt och nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min. 
Koka upp vatten, kycklingbuljong och vitvinsvinäger i en liten kastrull. Dra från värmen. Finhacka gul lök och vitlök. 
Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekgryta. Fräs lök, vitlök och risottoris ca 2 min. Späd riset med buljongen, lite i taget. När det kokat in, tillsätt mer buljong och fortsätt så tills all buljong är slut eller riset känns mjukt, rör om då och då. 
Blanda ägg, tomatpuré, torkad rosmarin, salt och lite nymald svartpeppar i en bunke. Blanda ner nötfärs och forma färsen till 2 biffar. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek färsbiffarna ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i nedre delen av ugnen ca 7 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Blanda ner riven pecorino och rostade tomater i risotton. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Servera tomat- och pecorinorisotto med medelhavsbiffar och ruccola.
Smaklig måltid!