Kycklingschnitzel med dill- och parmesanpommes, kryddsmör och tomatsallad
Laktosfri

Kycklingschnitzel med dill- och parmesanpommes, kryddsmör och tomatsallad

4.31 (304)
Under 45 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • vitlök
  • smör
  • svartpeppar
  • flytande honung
  • rödvinsvinäger
  • flingsalt
  • vetemjöl
  • ströbröd
  • ägg
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
¾ msk
Salt
Dill
10 g
Parmesanost
1 bit
(Mjölk)
Rödlök
1 st
Cocktailtomater
250 g
Olivolja
1 ½ tsk
Flytande honung
1 ½ tsk
Rödvinsvinäger
1 tsk
Flingsalt
1 krm
Svartpeppar
Ruccola
65 g
Minutfilé
330 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vetemjöl
⅓ dl
(Vete)
Ströbröd
1 dl
Ägg
1 st
(Ägg)
Olivolja
½ tsk
Smör
½ tsk
(Mjölk)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 666 kcal
  • Fett: 25 g
  • Kolhydrater: 60 g
  • Protein: 50 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Ta fram smör så att det är rumstempererat lagom till punkt 3. 
Skär potatis i pommes frites-stora strimlor. Lägg potatisstrimlorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja och lite salt. Tillaga högt upp i ugnen ca 22 min. Rör om efter halva tiden.
Finriv vitlök. Lägg vitlök och smör på en liten tallrik. Mosa ihop med hjälp av en gaffel och krydda med lite salt och nymald svartpeppar. 
Finhacka rödlök. Halvera några cocktailtomater, kvarta några och låt några få vara hela. Lägg all tomat i en skål. Blanda ner rödlök, olivolja, flytande honung, rödvinsvinäger, flingsalt och lite nymald svartpeppar. Blanda väl med ruccola vid servering.
Krydda minutfilé med salt och svartpeppar. Lägg vetemjöl, ströbröd och uppvispat ägg på separata tallrikar. Vänd kycklingen först i vetemjöl, sedan i ägg och slutligen i ströbröd. Hetta upp olivolja och smör i en stekpanna och stek de panerade schnitzlarna krispiga i omgångar. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i nedre delen av ugnen ca 3 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). 
 Grovhacka dill och finriv parmesan. Blanda pommes med dill och parmesan. 
Servera nystekt kycklingschnitzel med parmesanpommes, kryddsmör och sallad.
Smaklig måltid!