Bun Cha - Vietnamesiska fläskfärsbullar med färsk ingefära
Laktosfri

Bun Cha - Vietnamesiska fläskfärsbullar med färsk ingefära

4.3 (299)
Under 45 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • olja
  • vatten
  • kycklingbuljong
  • vitvinsvinäger
  • socker
Ingefära
½ bit
Fläskfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Salt
2 krm
Chili flakes
1 krm
Morot
2 st
Champinjoner
125 g
Bananschalottenlök
1 st
Olja
Vatten
3 dl
Kycklingbuljong
¾ tärning
Japansk soja
½ msk
(Sojabönor, Vete)
Vitvinsvinäger
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Socker
1 tsk
Jasminris
125 g
Salladslök
½ förp
Koriander
20 g
Chili flakes
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 617 kcal
  • Fett: 27 g
  • Kolhydrater: 65 g
  • Protein: 29 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skala och finriv ingefära (ca 1 msk), lägg i en bunke. Blanda med fläskfärs, pressad vitlök, salt och chili flakes. Forma till ca 8 köttbullar.
 Skala och skär morot i tunna strimlor. Klyfta champinjoner och bananschalottenlök. 
Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta. Fräs svamp och fläskfärsbullar på hög värme ca 4 min. Tillsätt lök och morötter. Fräs ytterligare ca 1 min. Sänk till medelvärme. Rör ner vatten, smulad kycklingbuljong, japansk soja, vitvinsvinäger, pressad vitlök och socker. Sjud under lock ca 7 min, tills köttbullarna är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Strimla salladslök och strö över grytan. Servera vietnamesiska fläskfärsbullar med jasminris. Toppa med koriander och en nypa chili flakes!
Smaklig måltid!