Kycklingfilé med brynt smör- och morotscrème, rostade rotfrukter och dragonsky
0,5 kg CO2e
Laktosfri

Kycklingfilé med brynt smör- och morotscrème, rostade rotfrukter och dragonsky

4.37 (3137)
Under 45 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • smör
  • vetemjöl
  • balsamvinäger
  • socker
  • vatten
  • kycklingbuljong
Potatis
400 g
Morötter
200 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Rödlök
1 st
Ruccola
30 g
Smör
25 g
(Mjölk)
Morötter
100 g
Salt
½ krm
Kycklingfilé
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Smör
(Mjölk)
Vetemjöl
½ msk
(Vete)
Torkad dragon
½ msk
Balsamvinäger
½ msk
Socker
¾ tsk
Kinesisk soja
½ tsk
(Sojabönor, Vete)
Vatten
2 dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 501 kcal
  • Fett: 14 g
  • Kolhydrater: 52 g
  • Protein: 40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Halvera potatis. Skär morötter i grova bitar. Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, lite salt och nymald svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen ca 15 min. Klyfta rödlök och blanda med de rostade rotfrukterna. Rosta allt ytterligare ca 10 min.
 Smält smör i en liten kastrull. När smöret "tystnar" börjar det att brynas, vispa då hela tiden. När det har en gyllenbrun färg och nötaktig doft är det klart.
 Skär morötter i mindre bitar. Koka mjuka i en liten kastrull med lättsaltat vatten. Häll av och lägg i en mixerbunke. Tillsätt det brynta smöret och salt. Mixa helt slät med stavmixer.
Krydda kycklingfilé med salt och nymald svartpeppar. Stek kycklingen ca 2 min per sida i en stekpanna med lite smör. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart längst ner i ugnen ca 10 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Låt stekpannan stå till skysåsen.
 Tillsätt eventuellt lite extra smör till stekpannan. Vispa ner vetemjöl, torkad dragon, balsamvinäger, socker, kinesisk soja, vatten och smulad kycklingbuljong. Låt sjuda ca 5 min.
Blanda de rostade rotfrukterna med ruccola. Servera till kycklingfilé, dragonsky och brynt smör- och morotscrème.
Smaklig måltid!