0,8 kg CO2e
Laktosfri
Asiatisk fläskfärs med äggnudlar och koriander
4.26 (2427)
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flytande honung
- vatten
- olja
- sambal oelek
- salt
Lime
1 st
Vitlök
1 klyfta
Koriander
10 g
Japansk soja
2 ½ msk
Flytande honung
1 msk
Vatten
1 ½ dl
Majsstärkelse
½ msk
Malen ingefära
1 tsk
Broccoli
1 st
Röd paprika
1 st
Olja
Olja
Fläskfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Sambal oelek
½ tsk
Salt
Äggnudlar
1 förp
Koriander
10 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 657 kcal
- Fett: 28 g
- Kolhydrater: 66 g
- Protein: 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en rymlig kastrull till nudlarna i steg 4.
Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Grovhacka vitlök och koriander. Lägg allt i en mixerbunke tillsammans med japansk soja, flytande honung, vatten, majsstärkelse, malen ingefära och pressad saft från halva limen. Mixa till en sås med stavmixer.
Skär broccoli i mindre buketter och skiva stammen tunt. Skär röd paprika i mindre bitar. Hetta upp lite neutral olja i en stek- eller wokpanna. Fräs broccoli och paprika ca 3 min. Lägg upp på ett fat och täck med plastfolie, spara pannan.
Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av nudlarna och lägg tillbaka i kastrullen.
Hetta upp lite neutral olja i den använda pannan. Fräs fläskfärs på hög värme ca 5 min. Tillsätt pressad vitlök, sambal oelek och lite salt. Fräs ytterligare ca 2 min. Slå över såsen och koka upp. Sjud ca 1 min. Smaka av med lite salt.
Klyfta resten av limen. Grovhacka koriander. Blanda ner fläskfärs och grönsaker i kastrullen med äggnudlar. Blanda väl. Servera i djupa tallrikar. Toppa med koriander och limeklyfta.
Smaklig måltid!