Indisk thali med chana masala, raita och naanbröd

Indien

Vegetariskt

Indisk thali med chana masala, raita och naanbröd

4.49 (69)
Under 50 min
20 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • tomatpuré
  • salt
  • vatten
  • smör
  • flytande honung
Gul lök
½ st
Tomat
1 st
Kikärtor
1 förp
Olja
Vitlök
1 klyfta
Garam masala
1 förp
Tomatpuré
2 msk
Mild senap
1 msk
(Senap)
Salt
½ tsk
Vatten
2 ½ dl
Coconut cream
1 förp
Gul lök
½ st
Smör
½ msk
(Mjölk)
Lagerblad
1 st
Basmatiris
125 g
Vatten
2 ½ dl
Salt
¼ tsk
Grön chili
½-1 st
Koriander
20 g
Snackgurka
1 st
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Spiskummin
2 krm
Salt
1 krm
Vitkål
150 g
Smör
1 msk
(Mjölk)
Curry
1 tsk
Flytande honung
½ tsk
Mild senap
1 tsk
(Senap)
Salt
1 krm
Vatten
½ dl
Mango chutney
1 burk
Naanbröd
½ förp
(Mjölk, Vete, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 954 kcal
  • Fett: 33 g
  • Kolhydrater: 139 g
  • Protein: 25 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

 Skiva gul lök tunt. Tärna tomat. Häll av och skölj kikärtor. Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta och fräs gul lök ca 4 min, tills den fått färg.
Tillsätt lite mer olja, pressad vitlök, garam masala, tomatpuré, senap och salt. Fräs ca 2 min under omrörning på medelvärme. Blanda ner vatten, coconut cream, tomat och kikärtor. Sjud till servering. Smaka av med lite salt.
 Grovhacka gul lök. Hetta upp smör i en kastrull. Fräs lök och lagerblad ca 5 min. Tillsätt basmatiris, vatten och salt. Låt koka ca 12 min. Skiva grön chili tunt och blanda ner i riset. Toppa med koriander.
Grovriv snackgurka. Blanda i en skål med matyoghurt, spiskummin och salt. 
 Strimla vitkål. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs kål ca 4 min. Tillsätt curry, honung, senap och salt, fräs ytterligare ca 2 min på hög värme. Häll på vatten och låt koka in. 
Värm naanbröd enligt anvisning på förpackningen. 
Servera chana masala, pulao, currystekt kål, raita, naanbröd och mango chutney i separata skålar eller på en indisk thali (metalltallrik med separata fack). 
Smaklig måltid!