Fläskkotlett i mangosås med pressad potatis

ViktVäktarna

12
Points®värde per portion

Fläskkotlett i mangosås med pressad potatis

4.02 (254)
Under 40 min
9 Ingredienser

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flytande margarin
  • salt
  • svartpeppar
  • vetemjöl
  • köttbuljong
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Röd paprika
1 st
Fläskkotlett
300 g
Flytande margarin
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Vetemjöl
1 tsk
(Vete)
Milda mat 4%
1½ dl
(Mjölk, Laktos)
Mango chutney
½ burk
Köttbuljong
½ tärning
Potatis
400 g
Snackgurka
1 st
Mixsallad
30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

 Skala och koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. 
Finhacka schalottenlök och vitlök. Strimla röd paprika. Skär bort ev fettkant på fläskkotletten. Halvera sedan köttet på längden och skär sedan i jämntjocka skivor. 
 Hetta upp flytande margarin i en rymlig stekpanna och stek köttet ca 2 min per sida. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Tillsätt lök, vitlök och röd paprika. Fräs ytterligare ca 2 min.  
Strö över vetemjöl och blanda ner Milda mat, smulad köttbuljong och mango chutney. Koka upp och sjud ca 5 min, tills köttet är helt genomstekt.
Tärna snackgurka och blanda med mixsallad i en salladsskål.
Pressa potatisen på tallrikar (har du ingen press, går det lika bra att äta potatisen som den är).
 Servera fläskkotlett i mangosås med pressad potatis och sallad. 
Smaklig måltid!