Linscurry med cashewnötter och spenat
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Linscurry med cashewnötter och spenat

4.05 (832)
Under 40 min
15 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Vete
    ·
  • Cashewnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • tomatpuré
  • sambal oelek
  • vatten
  • grönsaksbuljong
Blomkål
½ st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Gul lök
½ st
Ingefära
1 bit
Cashewnötter
20 g
(Cashewnötter)
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
1 msk
Sambal oelek
½ tsk
Spiskummin
1 ½ tsk
Curry
1 tsk
Malen koriander
¾ tsk
Salt
2 krm
Röda linser
1 förp
Gul lök
½ st
Olivolja
Vatten
2 dl
Coconut cream
1 förp
Grönsaksbuljong
½ tärning
Babyspenat
30 g
Bulgur
125 g
(Vete)
Cashewnötter
20 g
(Cashewnötter)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 625 kcal
  • Fett: 25 g
  • Kolhydrater: 72 g
  • Protein: 28 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skär blomkål i små buketter. Lägg i en ugnsform och blanda med lite olivolja, pressad vitlök och salt. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
 Grovhacka gul lök. Skala och finriv ingefära. Lägg allt i en mixerbunke tillsammans med cashewnötter, pressad vitlök, tomatpuré, sambal oelek, spiskummin, curry, malen koriander och salt. Mixa till en smet med stavmixer.
Häll av och skölj röda linser. Klyfta gul lök. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och fräs löken ca 1/2 min. Tillsätt curry paste och fräs allt ytterligare ca 1 min. Blanda ner vatten, coconut cream och smulad grönsaksbuljong. Låt sjuda ca 8 min. Blanda ner avhällda linser, låt sjuda ca 2 min. Smaka av med lite salt.
Vänd ner babyspenat och den rostade blomkålen i lins- och cashewnötscurryn. Toppa med cashewnötter och servera med bulgur.
Smaklig måltid!