Sesamstekta falafelbiffar med rostad sötpotatissallad och äppelyoghurt
Utan gluten
Vegetariskt

Sesamstekta falafelbiffar med rostad sötpotatissallad och äppelyoghurt

3.87 (70)
Under 40 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sesamfrön

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olja
  • salt
  • vatten
Sötpotatis
1 st
Rödlök
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olja
Salt
½ tsk
Bladpersilja
20 g
Tomat
2 st
Citron
½ st
Fetaost
100 g
(Mjölk, Laktos)
Falafelmix
100 g
Vatten
1 ½ dl
Sesamfrön
1 förp
(Sesamfrön)
Olja
Rött äpple
1 st
Vitlök
1 klyfta
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Malen ingefära
½ tsk
Salt
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 622 kcal
  • Fett: 27 g
  • Kolhydrater: 73 g
  • Protein: 23 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Tärna sötpotatis (2x2 cm). Klyfta rödlök tunt. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite neutral olja och salt. Rosta mitt i ugnen 15-20 min, tills potatisen fått fin färg. 
Koka upp vatten i en kastrull. Blanda med falafelmix och låt svälla minst 10 min.
Grovriv äpple och lägg i en skål. Blanda ner pressad vitlök, matyoghurt, malen ingefära och lite salt. 
Forma falafelsmeten till 4-6 små biffar. Lägg sesamfrön med lite salt på en tallrik och vänd falafelbiffarna i dem. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och stek biffarna ca 2 min per sida, tills de fått fin färg.  
Grovhacka bladpersilja. Tärna tomat. Lägg allt i en salladsskål och blanda med rostad sötpotatis, lök och pressad citronsaft (ca 1 msk). Toppa med smulad fetaost. 
Servera rostad sötpotatissallad med falafelbiffar och äppelyoghurt.
Smaklig måltid!