Vegetariskt
Lasagne alle melanzane - vegetarisk auberginelasagne
4.12 (390)
Under 50 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- salt
- olivolja
- vatten
- balsamvinäger
- socker
- grönsaksbuljong
- svartpeppar
Aubergine
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Salt
2 krm
Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
1 dl
Örtmix
½ förp
Balsamvinäger
½ msk
Socker
½ tsk
Grönsaksbuljong
½ tärning
Svartpeppar
Mozzarella
1 förp
Quattrocento
50 g
Lasagneplattor
125 g
Ruccola
30 g
Olivolja
Balsamvinäger
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 533 kcal
- Fett: 23 g
- Kolhydrater: 51 g
- Protein: 30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Skär aubergine i tunna skivor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och krydda med salt. Rosta mitt i ugnen ca 15 min.
Hetta upp lite olivolja i en kastrull och fräs pressad vitlök ca 1 min. Tillsätt konserverade körsbärstomater, vatten, örtmix, balsamvinäger, socker, smulad grönsaksbuljong och lite nymald svartpeppar. Sjud ca 5 min.
Bryt mozzarella i bitar. Grovriv quattrocentro. Bred ut lite tomatsås i en ugnsform (ca 15x20 cm). Varva lasagneplattor, tomatsås, aubergine, mozzarella och quattrocentro i formen. Gratinera lasagnen mitt i ugnen ca 20 min.
Lägg upp ruccola i en skål och dressa med lite olivolja och balsamvinäger.
Servera lasagne alle melanzane med ruccolasallad.
Smaklig måltid!