Smörstekt rödstrimma med citronstuvad spetskål, dill och inlagd rödlök
4.09 (205)
Under 45 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Socker
- ättiksprit (12%)
- vatten
- smör
- vetemjöl
- mjölk
- kycklingbuljong
- salt
- svartpeppar
Rödlök
1 st
Socker
2 msk
Ättiksprit (12%)
1 msk
Vatten
3 msk
Dill
20 g
Spetskål
1 st
Smör
½ msk
Vetemjöl
1 msk
Mjölk
1 ½ dl
Vispgrädde
1 dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Citron
1 st
Salt
1 krm
Svartpeppar
Rödstrimma
250 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Vetemjöl
Smör
Potatis
450 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 668 kcal
- Fett: 32 g
- Kolhydrater: 63 g
- Protein: 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Skiva rödlök tunt. Häll vatten, socker och ättiksprit i en liten kastrull och koka upp. Tillsätt löken och låt sjuda ca ½ min. Ta kastrullen från värmen, låt stå till servering.
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Strimla spetskål. Smält smör i en kastrull. Vispa ner vetemjöl och blanda runt. Vispa ner mjölk och grädde, lite i taget. Smula ner kycklingbuljong och låt allt sjuda ca 3 min. Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Blanda ner spetskål och citronskal i stuvningen. Låt sjuda ca 3 min, tills kålen är helt mjuk. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Krydda fisken med salt och lite nymald svartpeppar. Vänd fisken i vetemjöl. Stek den mjölade fisken i en stekpanna med smör ca 2 min per sida.
Plocka dill. Häll bort lagen från rödlöken. Blanda plockad dill och inlagd rödlök i en liten skål.
Klyfta den använda citronen. Toppa smörstekt rödstrimma med dill- och rödlökssalladen. Servera med citronstuvad spenat, kokt potatis och citronklyfta.
Smaklig måltid!