Vegetariskt
Pasta med cashewnöt- och rostad paprikasås och basilikamarinerad mozzarella
3.81 (151)
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Ägg·
- Vete·
- Cashewnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
Gul lök
1 st
Röd paprika
2 st
Vitlök
2 klyfta
Cashewnötter
20 g
Citron
1 st
Olivolja
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Mozzarella
1 förp
Basilika creme
1 förp
Mezze maniche rigate
200 g
Babyspenat
30 g
Frömix
½ förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 806 kcal
- Fett: 35 g
- Kolhydrater: 90 g
- Protein: 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
Klyfta gul lök. Dela röd paprika och ta bort innanmätet. Lägg paprikan på en ugnsplåt med skinnsidan upp och smörj in med lite olivolja. Lägg löken och oskalade vitlöksklyftor bredvid paprikan och rosta ca 15 min i mitten av ugnen, tills paprikan fått färg.
Bryt mozzarella i bitar och lägg i en skål. Blanda ner basilika creme.
Koka mezze maniche enligt anvisningen på förpackningen. Spara ca 1 dl pastavatten när du häller av pastan.
Lägg löken och hälften av den rostade paprikan i en mixerbunke. Skär andra hälften i mindre bitar. Kläm ut vitlöken ur skalen och lägg i mixerbunken tillsammans med cashewnötter, pressad saft från citronen (ca 1 msk), salt och rikligt med nymald svartpeppar. Mixa slätt med stavmixer. Smaka eventuellt av med mer salt och citronsaft.
Blanda avhälld pasta med cashewnöt- och rostad paprikasås. Späd eventuellt med lite sparat pastavatten om pastan blir för tjock. Vänd ner paprikabitar, babyspenat. Servera toppad med basilikamarinerad mozzarella och frömix.
Smaklig måltid!