Laktosfri
Tomatbräserad fläskkotlett med ruccola och persilladesmör
3.81 (195)
Under 20 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Svaveldioxid·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- svartpeppar
- vatten
- kycklingbuljong
- olivolja
- smör, rumstempererat
Bulgur
125 g
Ruccola
65 g
Gul lök
1 st
Fläskkotlett
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
½ dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Olivolja
Smör, rumstempererat
25 g
Persillade
½ påse
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 545 kcal
- Fett: 22 g
- Kolhydrater: 45 g
- Protein: 41 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Om du vill, dressa ruccolasalladen med lite olivolja, flingsalt och svartpeppar.
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Klyfta gul lök. Skär fläskkotlett i portionsbitar och krydda köttet med salt och lite nymald svartpeppar.
Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna eller traktörpanna. Stek fläskkotletter ca 2 min per sida. Tillsätt lök, konerverade körsbärstomater, vatten och smulad kycklingbuljong. Låt sjuda på medelvärme ca 7 min, tills köttet är helt genomstekt (innertemp 72°C). Om såsen blir för tjock så späd med lite extra vatten. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Mosa ihop rumstempererat smör och persillade på ett fat.
Servera tomatbräserade fläskkotletter med bulgur, persilladesmör och ruccola.
Smaklig måltid!