Mexikansk krispig sötpotatissallad med svarta bönor och fetaost
Utan gluten
Vegetariskt

Mexikansk krispig sötpotatissallad med svarta bönor och fetaost

3.81 (283)
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
Rödlök
1 st
Majs
1 förp
Sötpotatis
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
½ msk
Mexikansk grillkrydda
1 förp
(Svaveldioxid)
Salt
½ tsk
Svarta bönor
1 förp
Tomatsalsa
1 förp
Romansallad
½ st
Fetaost
50 g
(Mjölk, Laktos)
Nachochips
50 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 502 kcal
  • Fett: 17 g
  • Kolhydrater: 70 g
  • Protein: 16 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Klyfta rödlök. Häll av majs. Skär sötpotatis i mindre bitar och lägg allt på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, mexikansk grillkrydda och salt. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min, tills sötpotatisen mjuknat. 
Häll av och skölj svarta bönor. Lägg i en skål och blanda med tomatsalsa. 
Strimla romansallad. Smula fetaost. 
Blanda rostad sötpotatis, rödlök och majs med romansallad i en salladsskål. Toppa med fetaost och nachochips. Servera med svarta bönor i tomatsalsa. 
Smaklig måltid!