Laktosfri
Hoisinkyckling med pak choy, sesammajonnäs och jasminris
4.01 (421)
Under 20 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- olja
- vatten
Jasminris
125 g
Koriander
20 g
Morot
1 st
Majonnäs
½ dl
Sesamolja
½ msk
Salt
½ krm
Pak choy
1 st
Kycklingfilé
300 g
Olja
Vitlök
2 klyfta
Hoisinsås
1 förp
Vatten
⅓ dl
Kinesisk soja
2 tsk
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 709 kcal
- Fett: 27 g
- Kolhydrater: 72 g
- Protein: 44 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Blanda majonnäs, sesamolja och salt i en skål.
Skär pak choy i tunna avlånga klyftor. Slanta morot. Skär kycklingfilé i mindre bitar.
Hetta upp neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Fräs kyckling ca 3 min. Krydda med salt. Tillsätt morot, pressad vitlök, hoisinsås, vatten och kinesisk soja. Låt sjuda ca 2 min. Blanda ner pak choy, koka ihop ytterligare ca 1 min.
Servera hoisinkyckling med jasminris och sesammajonnäs. Toppa med koriander.
Smaklig måltid!