Hoisinkyckling med pak choy, sesammajonnäs och jasminris
Laktosfri

Hoisinkyckling med pak choy, sesammajonnäs och jasminris

4.01 (421)
Under 20 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • olja
  • vatten
Jasminris
125 g
Koriander
20 g
Morot
1 st
Majonnäs
½ dl
(Ägg)
Sesamolja
½ msk
(Sesamfrön)
Salt
½ krm
Pak choy
1 st
Kycklingfilé
300 g
Olja
Vitlök
2 klyfta
Hoisinsås
1 förp
(Sojabönor, Sesamfrön)
Vatten
⅓ dl
Kinesisk soja
2 tsk
(Sojabönor, Vete)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 709 kcal
  • Fett: 27 g
  • Kolhydrater: 72 g
  • Protein: 44 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Blanda majonnäs, sesamolja och salt i en skål.
 Skär pak choy i tunna avlånga klyftor. Slanta morot. Skär kycklingfilé i mindre bitar.
 Hetta upp neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Fräs kyckling ca 3 min. Krydda med salt. Tillsätt morot, pressad vitlök, hoisinsås, vatten och kinesisk soja. Låt sjuda ca 2 min. Blanda ner pak choy, koka ihop ytterligare ca 1 min.
Servera hoisinkyckling med jasminris och sesammajonnäs. Toppa med koriander.
Smaklig måltid!