Laktosfri
Teriyakistekt fläskfärs med päronsallad och mynta
4.17 (577)
Under 35 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Vitvinsvinäger
- salt
- sambal oelek
- olja
Vitkål
300 g
Päron
1 st
Japansk soja
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Salt
2 krm
Sambal oelek
1 tsk
Mynta
10 g
Rödlök
1 st
Röd chili
ca ½ st
Olja
Fläskfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Teriyakisås
½ förp
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
Jasminris
125 g
Teriyakisås
½ förp
Mynta
10 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 694 kcal
- Fett: 26 g
- Kolhydrater: 81 g
- Protein: 32 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tänk på att färsk chili kan variera i styrka! Kärna ur chilin för mindre hetta.
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Strimla vitkål och päron. Lägg allt i en skål. Blanda med japansk soja, vitvinsvinäger, salt och sambal oelek (efter egen smak). Grovhacka all mynta, lägg undan hälften till servering.
Hacka rödlök och röd chili. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Fräs fläskfärs på hög värme ca 5 min. Tillsätt rödlök, röd chili (efter önskad styrka, se tips!), pressad vitlök, teriyakisås och vitvinsvinäger. Fräs ytterligare ca 2 min, tills färsen är helt genomstekt. Smaka av med lite salt.
Blanda päronsalladen med hälften av myntan. Servera teriyakistekt fläskfärs med päronsallad, jasminris och en klick teriyakisås. Toppa med resten av myntan.
Smaklig måltid!