ViktVäktarna
Kalorismart
Utan gluten
Fiskgratäng med torsk
dill och citron3.89 (190)
Under 40 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
Gul lök
1 st
Olja
½ tsk
Milda mat 4%
2½ dl
Majsstärkelse
½ msk
Chili flakes
1 krm
Tomatpuré
¼ förp
Kycklingbuljong
½ påse
Dill
10+10 g
Citron, (citronsaft)
½ st
Torskfilé
300 g
Tomat
2 st
Salt
½ tsk
Sejrygg
300 g
Potatis
400 g
Citron, (citronklyftor)
½ st
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 150°C (varmluft) eller 175°C (vanlig).
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Skiva gul lök. Hetta upp neutral olja i en kastrull och fräs löken på medelvärme ca 5 min.
Tillsätt Milda mat, majsstärkelse (utblandat i lika delar vatten), chili flakes, tomatpuré och kycklingbuljong. Koka upp och sjud ca 2 min. Hacka all dill. Blanda ner hälften av dillen och smaka av med pressad citronsaft. Klyfta resten av citronen.
Skär torskfilé i portionsbitar och tärna tomat. Lägg fisk och tomat i en ugnsform, krydda allt med salt.
Häll såsen över fisken och tomaterna och sätt in formen i mitten av ugnen och tillaga ca 15 min, tills fisken är klar.
Toppa fiskgratängen med resten av dillen. Servera fiskgratängen med kokt potatis och citronklyfta.
Smaklig måltid!