Utan gluten
Kryddrostad kycklinglårfilé med bearnaisecrème
parmesan och rostad rotfruktssallad3.92 (674)
Under 40 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Svaveldioxid
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- svartpeppar
- olivolja
- bakplåtspapper
- rödvinsvinäger
Persillade
½ påse
Paprikapulver
½ msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Kycklinglårfilé
300 g
Olivolja
Bakpotatis
1 st
Morötter
300 g
Palsternacka
150 g
Olivolja
Bakplåtspapper
1 st
Salt
Parmesanost
1 bit
Rödlök
½ st
Ruccola
30 g
Matyoghurt
1 dl
Torkad dragon
½ msk
Rödlök
½ st
Rödvinsvinäger
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 581 kcal
- Fett: 20 g
- Kolhydrater: 59 g
- Protein: 41 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Blanda persillade, paprikapulver, salt och lite nymald svartpeppar i en liten skål. Lägg kycklinglårfilé i en ugnsform. Strö över kryddblandningen och ringla över olivolja. Gnid in kryddblandningen ordentligt på kycklingen. Tillaga i övre delen av ugnen ca 25 min, tills kycklingen är helt genomstekt.
Skär bakpotatis, morot och palsternacka i mindre bitar. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja och salt. Rosta i nedre delen av ugnen (under kycklingen) ca 25 min, tills allt fått fin färg.
Finhacka rödlök och lägg i en liten skål. Blanda ner matyoghurt, torkad dragon, rödvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar.
Finriv parmesanost. Finstrimla rödlök. Blanda de bakade rotfrukterna med parmesan, ruccola och strimlad rödlök.
Servera kryddrostad kyckling med rotfruktssallad och bearnaisecrème.
Smaklig måltid!