Kryddrostad kycklinglårfilé med bearnaisecrème, parmesan och rostad rotfruktssallad
Utan gluten

Kryddrostad kycklinglårfilé med bearnaisecrème

parmesan och rostad rotfruktssallad
3.92 (674)
Under 40 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • svartpeppar
  • olivolja
  • bakplåtspapper
  • rödvinsvinäger
Persillade
½ påse
(Svaveldioxid)
Paprikapulver
½ msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Kycklinglårfilé
300 g
Olivolja
Bakpotatis
1 st
Morötter
300 g
Palsternacka
150 g
Olivolja
Bakplåtspapper
1 st
Salt
Parmesanost
1 bit
(Mjölk)
Rödlök
½ st
Ruccola
30 g
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Torkad dragon
½ msk
Rödlök
½ st
Rödvinsvinäger
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 581 kcal
  • Fett: 20 g
  • Kolhydrater: 59 g
  • Protein: 41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Blanda persillade, paprikapulver, salt och lite nymald svartpeppar i en liten skål. Lägg kycklinglårfilé i en ugnsform. Strö över kryddblandningen och ringla över olivolja. Gnid in kryddblandningen ordentligt på kycklingen. Tillaga i övre delen av ugnen ca 25 min, tills kycklingen är helt genomstekt.
 Skär bakpotatis, morot och palsternacka i mindre bitar. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja och salt. Rosta i nedre delen av ugnen (under kycklingen) ca 25 min, tills allt fått fin färg.
Finhacka rödlök och lägg i en liten skål. Blanda ner matyoghurt, torkad dragon, rödvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar.
 Finriv parmesanost. Finstrimla rödlök. Blanda de bakade rotfrukterna med parmesan, ruccola och strimlad rödlök.
Servera kryddrostad kyckling med rotfruktssallad och bearnaisecrème.
Smaklig måltid!