Bulgogi - Marinerad fläskkarré med päron, pak choy, ingefära och sesammajonnäs
1,0 kg CO2e
Laktosfri
Utan gluten

Bulgogi med marinerad fläskkarré

päron, pak choy, ingefära och sesammajonnäs
4.5 (512)
Under 40 min
18 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Socker
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
Jasminris
135 g
Gemsallad
1 förp
Snackgurka
1 st
Vitlök
1 klyfta
Sesamolja
1 tsk
(Sesamfrön)
Japansk soja
2 msk
(Sojabönor)
Socker
2 tsk
Svartpeppar
Fläskkarré
300 g
Sesamfrön
1 förp
(Sesamfrön)
Ingefära
1 bit
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
½ förp
Socker
1 msk
Japansk soja
2 tsk
(Sojabönor)
Vitvinsvinäger
1 tsk
Chili flakes
1 tsk
Päron
1 st
Pak choy
1 st
Majonnäs
½ dl
(Ägg)
Sesamolja
1 tsk
(Sesamfrön)
Japansk soja
1 tsk
(Sojabönor)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 900 kcal
  • Fett: 44 g
  • Kolhydrater: 85 g
  • Protein: 40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

 Blanda ihop pressad vitlök, sesamolja, japansk soja, socker och lite nymald svartpeppar i en bunke. Skär fläskkarré i tunna skivor. Skär sedan skivorna i tunna strimlor. Blanda ner köttet i marinaden och låt marinera ca 20 min.
 Blanda majonnäs, sesamolja och japansk soja i en liten skål.
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
 Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Skala och finriv ingefära (ca 1 msk). Lägg i en rymlig bunke och blanda ner pressad vitlök, tomatpurè, socker, japansk soja, vitvinsvinäger och chili flakes. Skär päron i små tärningar och finstrimla pak choy. Lägg ner i bunken och blanda ordentligt. Lägg upp på ett fat och toppa med sesamfrön.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek det marinerade köttet ca 6 min, tills det fått en fin karamelliserad yta och är helt genomstekt.
Bryt blad av gemsallad och skär gurka i tunna skivor. Servera fläskkarré, päronsallad, jasminris, sesammajonnäs och gurkskivor i salladsblad.
Smaklig måltid!