Buldak - eldkyckling
med gochujang, mozzarella, sesamfrön och koreansk coleslaw4.3 (227)
Under 40 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- socker
- vitvinsvinäger
- vatten
- olja
Sesamfrön
1 förp
Jasminris
135 g
Vitkål
150 g
Salt
½ tsk
Morot
1 st
Salladslök
1 förp
Sesamolja
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Socker
1 tsk
Vitvinsvinäger
½ msk
Ingefära
1 bit
Vitlök
1 klyfta
Gochujangpasta
1 msk
Japansk soja
½ förp
Vitvinsvinäger
½ tsk
Socker
1 msk
Majsstärkelse
1 tsk
Vatten
1 dl
Kycklingfilé
300 g
Olja
Salt
Mozzarella
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 749 kcal
- Fett: 21 g
- Kolhydrater: 83 g
- Protein: 57 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Har ni ingen stekpanna som tål ugnsvärme? Lägg då över kycklinggrytan i en ugnsform och gratinera.
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen. Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg över i en liten skål.
Finstrimla vitkål och lägg i en rymlig bunke. Blanda med salt så att kålen mjuknar. Skala och finstrimla morot. Strimla salladslök (lägg undan lite till servering). Blanda ner morot, salladslök, vitvinsvinäger, socker och sesamolja i bunken med kål.
Skala och finhacka ingefära och vitlök. Lägg i en skål och blanda med gochujangpasta, japansk soja, vitvinsvinäger, socker, majsstärkelse och vatten.
Skär kycklingfilé i mindre bitar. Hetta upp neutral olja i en stekpanna som tål ugnsvärme. Stek kycklingen ca 5 min. Krydda med lite salt. Tillsätt ingefärssås och låt sjuda ca 2 min.
Bryt mozzarella i bitar och strö över kycklinggrytan. Ställ in hela stekpannan (se tips) i övre delen av ugnen och gratinera ca 5 min.
Strö rostade sesamfrön och finstrimlad salladslök över kycklingpannan. Servera med jasminris och koreansk coleslaw.
Smaklig måltid!