One pot bolognese

ViktVäktarna

Laktosfri
12
Points®värde per portion

One pot bolognese

3.83 (164)
Under 30 min
8 Ingredienser

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • vatten
  • salt
  • svartpeppar
Gul lök
1 st
Olivolja
1 tsk
Nötfärs
250 g
Vitlök
2 klyfta
Passerade tomater
1 förp
Vatten
3½ dl
Köttbuljong
1 påse
Chili flakes
½ tsk
Salt
¾ tsk
Svartpeppar
2 krm
Spaghetti
125 g
(Vete)
Tomatpuré
1 msk
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

 Hacka gul lök. Hetta upp olivolja i en rymlig kastrull. Fräs gul lök på låg värme ca 2 min. Höj till medelvärme. Tillsätt nötfärs och pressad vitlök, fräs ytterligare ca 3 min. 
Blanda ner passerade tomater, vatten, smulad köttbuljong, ketchup, chili flakes, salt och nymald svartpeppar.
Lägg ner spaghetti i grytan. Låt den mjukna och tryck ner den i bolognesesåsen. Koka upp och låt sjuda ca 12 min, utan lock tills pastan är klar. Rör om då och då, så inte pastan bränner. Späd med vatten vid behov. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.  
Servera one pot bolognese i djupa tallrikar.
Smaklig måltid!