Fish taco med clariasfärs, pico de gallo och majssalsa
3.2 (147)
Under 35 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
Tomat
1 st
Jalapeño
½-1 st
Bananschalottenlök
1 st
Koriander
20 g
Salt
1 krm
Majs
1 förp
Olja
Vitlök
1 klyfta
Matyoghurt
1 dl
Salt
1 krm
Olja
Clariasfärs
250 g
Linas tre kryddor
½ förp
Salt
½ tsk
Romansallad
½ st
Tortillabröd
4 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 566 kcal
- Fett:
- 20 g
- Kolhydrater:
- 61 g
- Protein:
- 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tärna tomat smått. Kärna ur och finhacka jalapeño och bananschalottenlök. Grovhacka koriander. Lägg allt i en skål och krydda med salt.
Häll av majs. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Fräs majs och pressad vitlök ca 3 min på hög värme, tills majsen fått fin färg. Lägg i en skål och låt svalna. Blanda med matyoghurt och salt.
Strimla romansallad. Hetta upp en torr stekpanna. Värm tortillabröd hastigt på båda sidor. Håll varma i en ren kökshandduk.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek clariasfärs ca 4 min, tills den är helt genomstekt. Krydda med Linas tre kryddor och salt, låt steka ytterliga ca 1 min.
Servera varma tortillabröd med fish taco, rostad majssalsa, pico de gallo och romansallad.
Smaklig måltid!