Fish taco med clariasfärs, pico de gallo och majssalsa

Fish taco med clariasfärs, pico de gallo och majssalsa

3.2 (147)
Under 35 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
Tomat
1 st
Jalapeño
½-1 st
Bananschalottenlök
1 st
Koriander
20 g
Salt
1 krm
Majs
1 förp
Olja
Vitlök
1 klyfta
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
1 krm
Olja
Clariasfärs
250 g
(Fisk)
Linas tre kryddor
½ förp
Salt
½ tsk
Romansallad
½ st
Tortillabröd
4 st
(Vete)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
566 kcal
Fett:
20 g
Kolhydrater:
61 g
Protein:
36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

 Tärna tomat smått. Kärna ur och finhacka jalapeño och bananschalottenlök. Grovhacka koriander. Lägg allt i en skål och krydda med salt. 
Häll av majs. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Fräs majs och pressad vitlök ca 3 min på hög värme, tills majsen fått fin färg. Lägg i en skål och låt svalna. Blanda med matyoghurt och salt. 
Strimla romansallad. Hetta upp en torr stekpanna. Värm tortillabröd hastigt på båda sidor. Håll varma i en ren kökshandduk.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek clariasfärs ca 4 min, tills den är helt genomstekt. Krydda med Linas tre kryddor och salt, låt steka ytterliga ca 1 min. 
Servera varma tortillabröd med fish taco, rostad majssalsa, pico de gallo och romansallad.
Smaklig måltid!