ViktVäktarna
Fläskkotlett i teriyakisås
med broccoli och jasminris4.06 (263)
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flytande margarin
- olja
- salt
- svartpeppar
Fläskkotlett
300 g
Flytande margarin
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Milda mat 4%
1¼ dl
Kinesisk soja
½ msk
Teriyakisås
½ förp
Vitlök
1 klyfta
Srirachasås
½ förp
Jasminris
1 dl
Broccoli
1 st
Olja
1 tsk
Salt
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skär broccoli i mindre buketter och skiva stammen tunt. Skär bort ev fettkant på fläskkotletten. Skär sedan köttet i 2 jämntjocka skivor.
Hetta upp flytande margarin i en rymlig stekpanna. Bryn fläskkotletterna ca 3 min per sida. Krydda med salt och nymalen svartpeppar.
Blanda ihop Milda mat, kinesisk soja, teriyakisås, pressad vitlök och srirachasås i en skål.
Häll teriyakisåsen över köttet, koka upp och sjud ca 3 min, tills köttet är helt genomstekt. Smaka ev av med mer teriyakisås, soja och srirachasås.
Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Fräs broccoli ca 4 min. Krydda med lite salt.
Skär gärna upp köttet i skivor. Servera fläskkotlett i teriyakisås med jasminris och broccoli.
Smaklig måltid!