Pasta med salsiccia, tomat och parmesan
Laktosfri

Pasta med salsiccia

tomat och parmesan
4.02 (292)
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • vitvinsvinäger
  • vatten
  • socker
  • salt
  • svartpeppar
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
½ msk
Salsicciafärs
200 g
(Svaveldioxid)
Tomatpuré
½ förp
Vitvinsvinäger
1 tsk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
1 dl
Socker
2 krm
Torkad oregano
2 tsk
Salt
Svartpeppar
Mezze maniche rigate
200 g
(Vete)
Tomat
2 st
Snackgurka
1 st
Ruccola
30 g
Riven parmesan
50 g
(Mjölk)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 775 kcal
  • Fett: 28 g
  • Kolhydrater: 91 g
  • Protein: 41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka mezze maniche rigate enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka gul lök och vitlök. Hetta upp olivolja i en stekpanna och bryn salsicciafärs ca 2 min. Hacka sönder färsen med en stekspade. Tillsätt lök och vitlök. Fräs ytterligare ca 2 min.  
Rör ner tomatpuré, vitvinsvinäger, konserverade körsbärstomater, vatten, socker, torkad oregano och lite nymald svartpeppar. Sjud ca 5 min. Smaka av med salt.
Tärna tomat och snackgurka. Lägg upp tomat, gurka och ruccola i separata skålar. Häll av pastan och blanda med salsicciagryta. Servera med grönsaker och riven parmesanost.
Smaklig måltid!