Laktosfri
Pasta med salsiccia
tomat och parmesan4.02 (294)
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- socker
- svartpeppar
- vatten
- vitvinsvinäger
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Salsicciafärs
250 g
Tomatpuré
½ förp
Vitvinsvinäger
1 tsk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
1 dl
Socker
2 krm
Torkad oregano
2 tsk
Salt
Svartpeppar
Mezze maniche rigate
200 g
Tomat
2 st
Snackgurka
1 st
Ruccola
30 g
Parmesanost
50 bit
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 807 kcal
- Fett:
- 32 g
- Kolhydrater:
- 89 g
- Protein:
- 41 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka mezze maniche rigate enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka gul lök och vitlök. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och bryn salsicciafärs ca 2 min. Hacka sönder färsen med en stekspade. Tillsätt lök och vitlök. Fräs ytterligare ca 2 min.
Rör ner tomatpuré, vitvinsvinäger, konserverade körsbärstomater, vatten, socker, torkad oregano och lite nymald svartpeppar. Sjud ca 5 min. Smaka av med salt.
Tärna tomat och snackgurka. Finriv parmesan. Lägg upp grönsakerna, parmesan och ruccola i separata skålar. Häll av pastan och blanda med salsicciagryta. Servera direkt!
Smaklig måltid!