Utan gluten
Vegetariskt
Mexikansk krispig sötpotatissallad med svarta bönor och fetaost
3.81 (288)
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
Rödlök
1 st
Majs
1 förp
Sötpotatis
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
½ msk
Rökt chilikrydda
½ förp
Salt
½ tsk
Svarta bönor
1 förp
Tomatsalsa
1 förp
Romansallad
½ st
Fetaost
50 g
Nachochips
50 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 499 kcal
- Fett: 17 g
- Kolhydrater: 70 g
- Protein: 17 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Klyfta rödlök. Häll av majs. Skär sötpotatis i mindre bitar. Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, rökt chilikrydda och salt. Rosta högt upp i ugnen ca 20 min, tills sötpotatisen mjuknat.
Häll av och skölj svarta bönor. Lägg i en skål och blanda med tomatsalsa.
Strimla romansallad. Smula fetaost.
Blanda rostad sötpotatis, rödlök och majs med romansallad i en salladsskål. Toppa med fetaost och nachochips. Servera med svarta bönor i tomatsalsa.
Smaklig måltid!