Fisksoppa med torsk, fänkål, dill och surdegsbröd

Fisksoppa med torsk, fänkål, dill och surdegsbröd

3.79 (271)
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • vitvinsvinäger
  • vatten
  • mjölk
  • salt
  • svartpeppar
Gul lök
1 st
Bakpotatis
1 st
Fänkål
1 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Vitvinsvinäger
½ msk
Torkad timjan
½ tsk
Vatten
1 dl
Kycklingbuljong
1 påse
Tomat
1 st
Vispgrädde
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Mjölk
2 dl
(Mjölk)
Torskfilé
300 g
(Fisk)
Salt
2 krm
Svartpeppar
Surdegspavé
2 st
(Vete)
Dill
20 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 712 kcal
  • Fett: 25 g
  • Kolhydrater: 78 g
  • Protein: 44 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig). Tillaga surdegspavé enligt anvisningen på förpackning till servering.
Klyfta gul lök. Tärna bakpotatis och fänkål.
Hetta upp rikligt med olivolja i en stekgryta. Fräs gul lök, fänkål och pressad vitlök ca 2 min. Tillsätt vitvinsvinäger och torkad timjan. Stek ytterligare ca 1 min. Blanda ner vatten, kycklingbuljong och tärnad bakpotatis. Låt sjuda under lock ca 10-15 min, tills potatisen är mjuk. Tärna tomat och blanda ner i grytan tillsammans med vispgrädde och mjölk, sjud ytterligare ca 2 min.
Skär torskfilé i mindre bitar, ca 3x3 cm. Krydda fisken med salt och lite nymald svartpeppar. Lägg ner fiskbitarna i soppan och låt sjuda ca 2 min, tills fisken är klar. Smaka av soppan med lite salt.
Grovhacka dill och strö över fisksoppan. Servera med nygräddad surdegspavé. 
Smaklig måltid!