Laktosfri
Vegetariskt
Teriyakistekt vegfärs
med limedressad päronsallad och sesamfrön i salladsbladNytt recept
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Ägg·
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
Rödlök
1 st
Lime
1 st
Päron
1 st
Koriander
10 g
Olja
Vegetarisk färs
1 förp
Teriyakisås
1 förp
Sesamfrön
1 msk
Jasminris
135 g
Romansallad
½ st
Koriander
10 g
Chilimajonnäs
½ förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 763 kcal
- Fett:
- 36 g
- Kolhydrater:
- 86 g
- Protein:
- 25 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Rosta gärna sesamfröna i en torr och het stekpanna för en nötigare smak!
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skiva rödlök tunt och lägg i en skål. Pressa limesaft över rödlöken. Tärna päron smått. Blanda med den limedressade rödlöken och koriander.
Hetta upp olja i en stekpanna och fräs vegetarisk färs på hög värme ca 4 min. Sänk värmen och tillsätt teriyakisås. Låt koka ihop ca 1 min. Toppa med sesamfrön (se tips!).
Plocka bladen från romansallad. Servera romansalladsblad fyllda med teriykaistekt färs, nykokt jasminris, chilimajonnäs och päronsallad. Toppa med koriander.
Smaklig måltid!