Laktosfri
Vegetariskt
Teriyakistekt vegfärs
med limedressad päronsallad och sesamfrön i salladsbladRätten saknar betyg
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
Rödlök
1 st
Lime
1 st
Päron
1 st
Koriander
10 g
Olja
Vegetarisk färs
1 förp
Teriyakisås
1 förp
Sesamfrön
1 msk
Majonnäs
2 msk
Srirachasås
½-1 förp
Jasminris
135 g
Romansallad
½ st
Koriander
10 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 743 kcal
- Fett: 33 g
- Kolhydrater: 87 g
- Protein: 25 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Rosta gärna sesamfröna i en torr och het stekpanna för en nötigare smak!
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skiva rödlök tunt och lägg i en skål. Pressa limesaft över rödlöken. Tärna päron smått. Blanda med den limedressade rödlöken och koriander.
Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och fräs vegetarisk färs på hög värme ca 4 min. Sänk värmen och tillsätt teriyakisås. Låt koka ihop ca 1 min. Toppa med sesamfrön (se tips!).
Blanda ihop majonnäs och srirachasås (efter egen smak) i en skål.
Plocka bladen från romansallad. Servera romansalladsblad fyllda med teriykaistekt färs, nykokt jasminris och päronsallad. Ringla över lite het majonnäs. Toppa med koriander.
Smaklig måltid!