Teriyakistekt vegfärs med limedressad päronsallad och sesamfrön i salladsblad
Laktosfri
Vegetariskt

Teriyakistekt vegfärs med limedressad päronsallad och sesamfrön i salladsblad

Rätten saknar betyg
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
Rödlök
1 st
Lime
1 st
Päron
1 st
Koriander
10 g
Olja
Vegetarisk färs
1 förp
Teriyakisås
1 förp
(Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
Sesamfrön
1 msk
(Sesamfrön)
Majonnäs
2 msk
(Ägg)
Srirachasås
½-1 förp
Jasminris
135 g
Romansallad
½ st
Koriander
10 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 743 kcal
  • Fett: 33 g
  • Kolhydrater: 87 g
  • Protein: 25 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Rosta gärna sesamfröna i en torr och het stekpanna för en nötigare smak!

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen. 
Skiva rödlök tunt och lägg i en skål. Pressa limesaft över rödlöken. Tärna päron smått. Blanda med den limedressade rödlöken och koriander. 
Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och fräs vegetarisk färs på hög värme ca 4 min. Sänk värmen och tillsätt teriyakisås. Låt koka ihop ca 1 min. Toppa med sesamfrön (se tips!).
 Blanda ihop majonnäs och srirachasås (efter egen smak) i en skål. 
Plocka bladen från romansallad. Servera romansalladsblad fyllda med teriykaistekt färs, nykokt jasminris och päronsallad. Ringla över lite het majonnäs. Toppa med koriander.
Smaklig måltid!