Stekt fläskkotlett med krämig purjolök, persilja och citron

ViktVäktarna

10
Points®värde per portion

Stekt fläskkotlett med krämig purjolök, persilja och citron

3.77 (254)
Under 30 min
10 Ingredienser

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • svartpeppar
  • flytande margarin
  • vetemjöl
Fläskkotlett
300 g
Olja
½ tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Purjolök
1 st
Bladpersilja
20 g
Flytande margarin
½ msk
Vetemjöl
1½ tsk
(Vete)
Vitlök
1 klyfta
Mjölk
2 dl
(Mjölk, Laktos)
Dijonsenap
½ msk
(Svaveldioxid, Senap)
Mild senap
1 tsk
(Senap)
Citron, (citronskal)
1 st
Potatis
400 g
Citron, (citronklyftor)
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Strimla purjolök och hacka bladpersilja. Skär fläskkotlett i 2 jämntjocka skivor, skär bort eventuell fettkant.
Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna. Stek fläskkotlett ca 3 min per sida, tills köttet är helt genomstekt (innertemp 72°C). Krydda med salt och nymald svartpeppar. Lägg på ett fat och täck med folie, torka ur och spara stekpannan.
Hetta upp flytande margarin i den använda stekpannan. Fräs purjolök ca 4 min. Pressa ner vitlök och fräs ytterligare ca 1 min. Pudra över vetemjöl. Blanda ner mjölk lite i taget. Koka upp och sjud ca 3 min. Tillsätt dijonsenap och mild senap. Späd med lite vatten till önskad konsistens.
Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet. Rör ner bladpersilja (spara lite till servering) och citronskal i den krämiga purjolöken. Smaka av med lite salt, nymald svartpeppar och pressad citronsaft från halva citronen, klyfta resten.
Servera stekt fläskkotlett med krämig purjolök, kokt potatis och citronklyfta. Toppa med persilja. 
Smaklig måltid!