Chicken red curry med jasminris och thaisallad
Laktosfri

Chicken red curry

med jasminris och thaisallad
3.97 (159)
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • vetemjöl
  • vatten
  • salt
  • vitvinsvinäger
Gul lök
1 st
Kycklinglårfilé
300 g
Olja
Röd currypasta
1 förp
Vetemjöl
1 tsk
(Vete)
Coconut cream
1 förp
Vatten
¾ dl
Salt
Strimlad vitkål
250 g
Koriander
20 g
Olja
2 tsk
Vitvinsvinäger
2 tsk
Salt
2 krm
Jasminris
135 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 675 kcal
  • Fett: 26 g
  • Kolhydrater: 72 g
  • Protein: 39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Skär inte bort fettet på kycklingen, det smälter i pannan och ger god smak!

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
 Klyfta gul lök. Dela kycklinglårfilé i mindre bitar, se tips!
 Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta och bryn lök och kyckling ca 3 min på hög värme. Sänk värmen och tillsätt röd currypasta (efter smak) och fräs ytterligare ca 1 min. Pudra över vetemjöl. Rör ner coconut cream och vatten. Koka upp och sjud ca 5 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Smaka av med lite salt.
 Lägg strimlad vitkål i en salladsskål. Tillsätt neutral olja, vitvinsvinäger och salt. Krama salladen mjuk med händerna. Vänd ner koriander.
Servera chicken red curry med jasminris och thailändsk kålsallad. 
Smaklig måltid!