Laktosfri
Tacofärs med rostad sötpotatis, tomatsallad och tortillabröd
3.76 (102)
Under 20 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- vitvinsvinäger
Sötpotatis
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Linas tre kryddor
1 tsk
Salt
2 krm
Gul lök
1 st
Olivolja
Nötfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Linas tre kryddor
Tomatpuré
½ förp
Vatten
½ dl
Tomat
1 st
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Koriander
20 g
Tortillabröd
½ förp
Mixsallad
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 669 kcal
- Fett: 23 g
- Kolhydrater: 78 g
- Protein: 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skär sötpotatis i klyftor eller stavar. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, Linas tre kryddor och salt. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min, tills sötpotatisen fått fin färg.
Hacka gul lök. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna. Fräs nötfärs ca 5 min. Tillsätt gul lök, pressad vitlök, 1 msk Linas tre kryddor, salt och lite nymald svartpeppar, fräs ytterligare ca 3 min.
Tillsätt tomatpuré och vatten, sänk till medelvärme och låt allt koka in. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Halvera tomat och skär i tunna klyftor. Lägg i en skål och blanda med vitvinsvinäger, lite salt, nymald svartpeppar och koriander.
Fyll tortillabröd med mixsallad, tacofärs, sötpotatis och tomatsallad. Rulla ihop och ät direkt.
Smaklig måltid!