Vegetariskt
Vegetarisk burgare med örtkryddade grönsakspommes
Nytt recept
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- ketchup
- olivolja
- olja
- salt
- svartpeppar
Morot
1 st
Morot lila
1 st
Bakpotatis
1 st
Gul paprika
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
½ tsk
Örtmix
½ förp
Matyoghurt
1 dl
Ketchup
1 msk
Mild senap
½ msk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Olja
Vegoburgare
1 förp
Tomat
1 st
Romansallad
½ st
Hamburgerbröd
2 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 691 kcal
- Fett:
- 29 g
- Kolhydrater:
- 84 g
- Protein:
- 24 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Om inte alla gillar örtmix - strö örtmixen endast över halva plåten med grönsaker!
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Skär morötter, bakpotatis och gul paprika i stavar. Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och örtmix (se tips!). Rosta högt upp i ugnen ca 20 min, tills allt fått fin färg.
Blanda matyoghurt, ketchup, mild senap, salt och lite nymald svartpeppar i en skål.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek burgarna ca 2 min per sida, tills de är genomvarma. Spara stekpannan.
Skiva tomat. Bryt blad från romansallad. Värm hamburgerbröden med snittytan nedåt i den använda stekpannan tills de får fin färg.
Fyll hamburgerbröd med hamburgerdressing, romansallad, burgare och tomat. Servera med örtrostade grönsakspommes.
Smaklig måltid!