Vegetarisk burgare med örtkryddade grönsakspommes
Vegetariskt

Vegetarisk burgare med örtkryddade grönsakspommes

Nytt recept
Under 40 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • ketchup
  • olivolja
  • olja
  • salt
  • svartpeppar
Morot
1 st
Morot lila
1 st
Bakpotatis
1 st
Gul paprika
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
½ tsk
Örtmix
½ förp
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Ketchup
1 msk
Mild senap
½ msk
(Senap)
Salt
2 krm
Svartpeppar
Olja
Vegoburgare
1 förp
Tomat
1 st
Romansallad
½ st
Hamburgerbröd
2 st
(Vete)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
691 kcal
Fett:
29 g
Kolhydrater:
84 g
Protein:
24 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Om inte alla gillar örtmix - strö örtmixen endast över halva plåten med grönsaker!

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
 Skär morötter, bakpotatis och gul paprika i stavar. Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och örtmix (se tips!). Rosta högt upp i ugnen ca 20 min, tills allt fått fin färg.
 Blanda matyoghurt, ketchup, mild senap, salt och lite nymald svartpeppar i en skål.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek burgarna ca 2 min per sida, tills de är genomvarma. Spara stekpannan.
Skiva tomat. Bryt blad från romansallad. Värm hamburgerbröden med snittytan nedåt i den använda stekpannan tills de får fin färg.
Fyll hamburgerbröd med hamburgerdressing, romansallad, burgare och tomat. Servera med örtrostade grönsakspommes. 
Smaklig måltid!