Snabb linsgryta med pasta och majs

ViktVäktarna

Laktosfri
Vegetariskt
8
Points®värde per portion

Snabb linsgryta med pasta och majs

2.8 (76)
Under 20 min
14 Ingredienser

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vatten
  • salt
  • svartpeppar
  • olja
  • vitvinsvinäger
  • socker
Vatten
4 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Röda linser, torkade
1 dl
Röd paprika
1 st
Zucchini
½ st
Casarecce 3dl
(Vete)
Vitlök
1 klyfta
Krossade tomater
1 förp
Salt
½ tsk
Torkad oregano
½ msk
Curry
1 tsk
Chili flakes
2 krm
Majs, (160 g)
1 förp
Svartpeppar
Coleslawmix
1 förp
Olja
2 tsk
Vitvinsvinäger
1 msk
Socker
½ tsk
Örtmix 1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
1 krm
Salladslök
½ förp
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp vatten med smulad grönsaksbuljong i en rymlig stekgryta. Häll i röda linser och låt sjuda 5 min.  
Tärna röd paprika och zucchini. 
Häll i casarecce, röd paprika, zucchini, pressad vitlök, krossade tomater, salt, torkad oregano, curry och chili flakes i grytan. Låt sjuda ytterligare ca 10 min tills pastan är klar. Rör om med jämna mellanrum så det inte bränner.
 Lägg coleslawmix i en salladsskål. Blanda ner neutral olja, vitvinsvinäger, socker, örtmix, salt och nymald svartpeppar. Blanda ihop en stund med händerna så att kålen mjuknar. Strimla salladslök och blanda ner. 
Häll av majs. Blanda ner majs i linsgrytan och smaka av med lite salt, nymald svartpeppar, curry och chili flakes.
Servera linsgryta med kålsallad.
Smaklig måltid!