Pasta carbonara med bacon, parmesan och ägg
Laktosfri

Pasta carbonara med bacon, parmesan och ägg

3.59 (216)
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Bacon
1 förp
Mezze maniche rigate
200 g
(Vete)
Bladpersilja
10 g
Salt
Svartpeppar
Ägg
2 st
(Ägg)
Riven parmesan
50 g
(Mjölk)
Svartpeppar
Tomat
2 st
Rödlök
1 st
Bladpersilja
10 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
795 kcal
Fett:
36 g
Kolhydrater:
77 g
Protein:
40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
Skär tomater i mindre bitar. Strimla rödlök och grovhacka bladpersilja. Lägg allt i en skål och blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar.
Vispa ihop ägg, riven parmesanost och rikligt med nymald svartpeppar i en skål eller bunke.
Koka pasta enligt tidsangivelsen på förpackningen.
Stek bacon i en torr stekpanna tills den fått fin färg och är lite knaprig.
Häll av pastan, men spara ca 1 dl av kokvattnet. Lägg den kokta pastan, knaperstekt bacon, parmesanröra och ca 1/2 dl sparat pastavatten i kastrullen. Blanda ihop ordentligt, det ska bli krämigt. Späd eventuellt med mer pastavatten vid behov. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Grovhacka resten av persiljan och strö över pastan. Servera med tomatsallad.
Smaklig måltid!