Wokade risnudlar med grönsaker, jordnötter och räkor
Laktosfri

Wokade risnudlar med grönsaker, jordnötter och räkor

3.98 (89)
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Kräftdjur
    ·
  • Jordnötter
    ·
  • Sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • vatten
  • salt
Gul paprika
1 st
Broccoli
1 st
Olja
Sweet chilisås
1 förp
Japansk sojasås
2 msk
(Sojabönor)
Vatten
1½ dl
Majsstärkelse
½ msk
Salt
Risnudlar, (100 g)
½ förp
Hackade jordnötter
1 förp
(Jordnötter)
Lime
1 st
Räkor, (300 g)
1 förp
(Kräftdjur)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 568 kcal
  • Fett: 18 g
  • Kolhydrater: 74 g
  • Protein: 28 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Blanda gärna avhällda nudlar med sås och grönsaker.

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till nudlarna i steg 6.
Skär gul paprika i mindre bitar. Dela broccoli i mindre buketter och strimla stammen tunt. Häll av räkor.
Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg skalet och räkor i en skål. Pressa över saft från halva limen, klyfta resten. Låt stå i kylen till servering. Går givitvis lika bra att servera räkorna som de är. 
Vispa samman sweet chili, japansk soja, vatten och majsstärkelse i en bunke.
Hetta upp rikligt med neutral olja i en rymlig stekpanna eller wok. Fräs gul paprika och broccoli ca 3 min på hög värme, krydda med lite salt. Tillsätt sojablandningen och koka upp och sjud ca 3 min, tills såsen har önskad konsistens. Smaka av med lite salt.
Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen.
Servera grönsaker i sötsyrlig sås med risnudlar och limeklyfta (se tips!). Toppa med räkor och hackade jordnötter. 
Smaklig måltid!