Krämig mezze maniche med kycklingfilé, dragon och parmesan

Krämig mezze maniche med kycklingfilé

dragon och parmesan
3.82 (160)
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vetemjöl
  • vitvinsvinäger
  • vatten
Tomat
2 st
Bladpersilja
10 g
Olivolja
Salt
1 krm
Svartpeppar
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Kycklingfilé
300 g
Olivolja
Salt
1 krm
Svartpeppar
Vetemjöl
2 tsk
(Vete)
Vitvinsvinäger
1 msk
Torkad dragon
2 tsk
Vatten
2 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Vispgrädde
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Mezze maniche rigate
200 g
(Vete)
Bladpersilja
10 g
Parmesanost
1 bit
(Mjölk)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 780 kcal
  • Fett: 26 g
  • Kolhydrater: 82 g
  • Protein: 55 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
 Skär tomat i mindre bitar. Grovhacka bladpersilja. Lägg allt i en skål och blanda med olivolja, salt och lite nymald svartpeppar.
 Finhacka gul lök och vitlök. Skär kycklingfilé i mindre bitar, ca 3x3 cm.
Koka pasta enligt tidsangivelsen på förpackningen. Häll av pastan men spara ca 1 dl av pastavattnet.
 Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna eller stekgryta. Fräs kycklingen runtom ca 3 min. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Tillsätt lök och vitlök, fräs ytterligare ca 1 min. Tillsätt vetemjöl och blanda runt. Blanda ner vitvinsvinäger, torkad dragon, vatten och smulad kycklingbuljong. Låt sjuda ca 5 min. Tillsätt grädde och sjud ytterligare ca 2 min. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Blanda nykokt pasta med kyckling- och dragonsås. Späd med lite pastavatten till önskad konsistens. 
Grovhacka bladpersilja och finriv parmesanost. Toppa pastan med parmesan och persilja. Servera med tomatsallad.
Smaklig måltid!