Krämig mezze maniche med kycklingfilé
dragon och parmesan3.82 (160)
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- vetemjöl
- vitvinsvinäger
- vatten
Tomat
2 st
Bladpersilja
10 g
Olivolja
Salt
1 krm
Svartpeppar
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Kycklingfilé
300 g
Olivolja
Salt
1 krm
Svartpeppar
Vetemjöl
2 tsk
Vitvinsvinäger
1 msk
Torkad dragon
2 tsk
Vatten
2 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Vispgrädde
1 dl
Mezze maniche rigate
200 g
Bladpersilja
10 g
Parmesanost
1 bit
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 780 kcal
- Fett: 26 g
- Kolhydrater: 82 g
- Protein: 55 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
Skär tomat i mindre bitar. Grovhacka bladpersilja. Lägg allt i en skål och blanda med olivolja, salt och lite nymald svartpeppar.
Finhacka gul lök och vitlök. Skär kycklingfilé i mindre bitar, ca 3x3 cm.
Koka pasta enligt tidsangivelsen på förpackningen. Häll av pastan men spara ca 1 dl av pastavattnet.
Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna eller stekgryta. Fräs kycklingen runtom ca 3 min. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Tillsätt lök och vitlök, fräs ytterligare ca 1 min. Tillsätt vetemjöl och blanda runt. Blanda ner vitvinsvinäger, torkad dragon, vatten och smulad kycklingbuljong. Låt sjuda ca 5 min. Tillsätt grädde och sjud ytterligare ca 2 min. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Blanda nykokt pasta med kyckling- och dragonsås. Späd med lite pastavatten till önskad konsistens.
Grovhacka bladpersilja och finriv parmesanost. Toppa pastan med parmesan och persilja. Servera med tomatsallad.
Smaklig måltid!