Kyckling i currysås med äpple och bulgur

ViktVäktarna

7
Points®värde per portion

Kyckling i currysås med äpple och bulgur

3.93 (812)
Under 30 min
11 Ingredienser

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • vatten
  • svartpeppar
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Kycklinginnerfilé
280 g
Olja
2 tsk
Curry
½-1 förp
Paprikapulver
1 tsk
Chili flakes
2 krm
Salt
2 krm
Vatten
1 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Rött äpple
1 st
Milda mat 4%
1¼ dl
(Mjölk, Laktos)
Svartpeppar
Bulgur
1 dl
(Vete)
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Strimla gul lök och finhacka vitlök. Dela kycklinginnerfilé en gång på längden.
 Hetta upp neutral olja i en stekgryta eller rymlig stekpanna. Fräs lök, vitlök, curry, paprikapulver och chili flakes ca 3 min på medelvärme.  
Tillsätt kycklingen i pannan och fräs ytterligare ca 5 min, tills kycklingen fått fin färg. Krydda med salt. Blanda ner vatten och kycklingbuljong. Låt sjuda ca 8 min.
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Kärna ur rött äpple och dela i stora bitar.
Blanda ner äpple och Milda mat i pannan och låt sjuda ytterligare ca 5 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.  
Servera kyckling i currysås med bulgur.
Smaklig måltid!