ViktVäktarna
Kalorismart
Vegetariskt
Pasta alla norma med mozzarella och färsk oregano
3.56 (274)
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Aubergine
2 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
1 msk
Salt
½ tsk
Gul lök
1 st
Olivolja
1 tsk
Tomatpuré
1 förp
Vitlök
2 klyfta
Kons. körsbärstomater
1 förp
Salt
2 krm
Svartpeppar
Mezze maniche rigate
125 g
Mozzarella, (62,5 g)
½ förp
Oregano
20 g
Citron
½ st
Salt
Chili flakes
½ tsk
Ruccola
30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skär aubergine i ca 2x2 cm stora bitar. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja och salt. Rosta högt upp i ugnen ca 20 min, tills auberginen har fått fin färg. Rör om efter halva tillagningstiden.
Finhacka gul lök. Hetta upp olivolja i en stekgryta. Fräs gul lök på medelvärme ca 3 min. Tillsätt tomatpuré och pressad vitlök, fräs ytterligare ca 1 min. Rör ner konserverade körsbärstomater och låt sjuda under lock ca 20 minuter. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Spara ca 1 dl av pastavattnet när du häller av pastan.
Bryt mozzarella i mindre bitar. Plocka bladen från oregano. Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet.
Vänd ner avhälld pasta, pastavatten, aubergine, mozzarellabitar, rivet citronskal och oreganoblad i tomatsåsen. Smaka av med lite salt och chili flakes (efter egen smak).
Klyfta den använda citronen. Servera pasta alla norma med ruccola och citronklyftor.
Smaklig måltid!