Laktosfri
Frasig fiskburgare med krämig dressing, saltgurka och klyftpotatis
3.05 (86)
Under 40 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- ketchup
- olivolja
- olja
- salt
- svartpeppar
Bakpotatis
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Majonnäs
2 msk
Saltgurka
Ketchup
1 msk
Örtmix
Salt
Svartpeppar
Clariasfärs
250 g
Örtmix
½ förp
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Panko
½ dl
Olja
Tomat
1 st
Saltgurka
Romansallad
½ st
Hamburgerbröd
2 st
Rödlök
½ st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 700 kcal
- Fett:
- 30 g
- Kolhydrater:
- 73 g
- Protein:
- 34 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Rosta gärna hamburgerbröd hastigt i en torr och het stekpanna.
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Klyfta bakpotatis. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är mjuk och fått fin färg.
Grovhacka 1 saltgurka. Lägg majonnäs i en skål. Blanda ner gurka, ketchup och ½ tsk örtmix. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Lägg clariasfärs i en bunke. Tillsätt örtmix, salt och lite nymald svartpeppar. Blanda väl och forma till 2 burgare. Lägg panko på en tallrik. Vänd burgarna i panko, så det täcker runt om.
Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna. Stek burgarna på medelvärme ca 4 min per sida, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C), akta så det inte bränner.
Skiva tomat och 1 saltgurka. Bryt blad av romansallad. Finstrimla rödlök.
Fyll hamburgerbröd (se tips!) med romansallad, fiskburgare, tomat, saltgurka, rödlök och en klick dressing. Servera med klyftpotatis.
Smaklig måltid!