Frasig fiskburgare med krämig dressing, saltgurka och klyftpotatis
Laktosfri

Frasig fiskburgare med krämig dressing, saltgurka och klyftpotatis

3.05 (86)
Under 40 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • ketchup
  • olivolja
  • olja
  • salt
  • svartpeppar
Bakpotatis
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Majonnäs
2 msk
(Ägg)
Saltgurka
Ketchup
1 msk
Örtmix
Salt
Svartpeppar
Clariasfärs
250 g
(Fisk)
Örtmix
½ förp
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Panko
½ dl
(Vete)
Olja
Tomat
1 st
Saltgurka
Romansallad
½ st
Hamburgerbröd
2 st
(Vete)
Rödlök
½ st
Näringsinnehåll per portion
Energi:
700 kcal
Fett:
30 g
Kolhydrater:
73 g
Protein:
34 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Rosta gärna hamburgerbröd hastigt i en torr och het stekpanna.

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Klyfta bakpotatis. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är mjuk och fått fin färg.
 Grovhacka 1 saltgurka. Lägg majonnäs i en skål. Blanda ner gurka, ketchup och ½ tsk örtmix. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Lägg clariasfärs i en bunke. Tillsätt örtmix, salt och lite nymald svartpeppar. Blanda väl och forma till 2 burgare. Lägg panko på en tallrik. Vänd burgarna i panko, så det täcker runt om. 
Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna. Stek burgarna på medelvärme ca 4 min per sida, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C), akta så det inte bränner.
Skiva tomat och 1 saltgurka. Bryt blad av romansallad. Finstrimla rödlök.
Fyll hamburgerbröd (se tips!) med romansallad, fiskburgare, tomat, saltgurka, rödlök och en klick dressing. Servera med klyftpotatis.
Smaklig måltid!