Sesamstekta fishcakes med mangosalsa, srirachadressing, silverlök och koriander
Nytt recept
Under 40 min
19 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ägg
Matyoghurt
1 dl
Srirachasås
½ förp
Japansk sojasås
½ msk
Sesamolja
1 tsk
Lime, zest
1 st
Vitlök
1 klyfta
Ägg
1 st
Japansk sojasås
1 msk
Sesamolja
1 tsk
Clariasfärs
250 g
Sesamfrön
2 förp
Mango
1 st
Koriander
10 g
Silverlök
½ st
Lime, saft
1 st
Jalapeño
1 st
Silverlök
½ st
Rödkål
300 g
Tortillabröd
½ förp
Koriander
10 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 740 kcal
- Fett:
- 30 g
- Kolhydrater:
- 77 g
- Protein:
- 41 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Blanda matyoghurt, srirachasås, japansk soja och sesamolja i en skål.
Skär silverlök och rödkål tunt med en vass kniv eller hyvla med mandolin. Lägg i separata bunkar med iskallt vatten. Låt stå till servering.
Tvätta limen i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Lägg i en bunke tillsammans med pressad vitlök, ägg, japansk soja, sesamolja och clariasfärs. Blanda ihop färsen ordentligt tills den känns formbar. Forma till ca 8 små biffar. Lägg sesamfrö på en tallrik. Vänd biffarna i sesamfrö och lägg på ett fat.
Skala och tärna mango smått. Finhacka silverlök. Grovhacka koriander. Strimla jalapeno tunt (för en mildare salsa, ta bort frö och fröfäste från chilin). Lägg allt i en skål och blanda med pressad saft från den använda limen.
Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Stek de sesampanerade biffarna ca 3 min per sida, tills de är helt genomstekta.
Värm tortillabröd. Häll av silverlök och rödkål. Servera nystekta fishcakes med srirachadressing, mangosalsa, silverlök, rödkål och koriander.
Smaklig måltid!