Kycklingsouvlaki med citron, timjan, tzatziki och rostad potatis
Utan gluten

Kycklingsouvlaki med citron, timjan, tzatziki och rostad potatis

3.98 (231)
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • bakplåtspapper
Olivolja
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Citron
1 st
Torkad timjan
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Kycklinginnerfilé
280 g
Gurka
1 st
Vitlök
1 klyfta
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
1 krm
Svartpeppar
1 krm
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
2 tsk
Salt
Svartpeppar
Romansallad
1 st
Rödlök
1 st
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 506 kcal
  • Fett: 18 g
  • Kolhydrater: 45 g
  • Protein: 41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Om ni vill och har tid! Trä upp kycklingen på grillspett och servera som kycklingspett!

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Lägg potatis på en plåt med bakplåtspapper (halvera eventuellt stora potatisar för kortare tillagningstid). Blanda med olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.
 Blanda olivolja, pressad vitlök, pressad saft från citronen, torkad timjan, salt och lite nymald svartpeppar i en bunke. Lägg ner kycklinginnerfilé i bunken och blanda runt ordentligt. Låt marinera till punkt 6.
 Grovriv gurka. Lägg i en skål och blanda med pressad vitlök, matyoghurt, salt och nymald svartpeppar.
Strimla romansallad och rödlök.
 Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek den marinerade kycklingen ca 5 min, tills den är helt genomstekt.
Servera nystekt kycklingsouvlaki med tzatziki, rostad potatis och grönsaker.
Smaklig måltid!