Utan gluten
Kycklingsouvlaki
med citron, timjan, tzatziki och rostad potatis3.97 (252)
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- bakplåtspapper
Olivolja
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Citron
1 st
Torkad timjan
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Kycklinginnerfilé
280 g
Gurka
1 st
Vitlök
1 klyfta
Matyoghurt
1 dl
Salt
1 krm
Svartpeppar
1 krm
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
2 tsk
Salt
Svartpeppar
Romansallad
1 st
Rödlök
1 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 506 kcal
- Fett: 18 g
- Kolhydrater: 45 g
- Protein: 41 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Om ni vill och har tid! Trä upp kycklingen på grillspett och servera som kycklingspett!
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Lägg potatis på en plåt med bakplåtspapper (halvera eventuellt stora potatisar för kortare tillagningstid). Blanda med olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.
Blanda olivolja, pressad vitlök, pressad saft från citronen, torkad timjan, salt och lite nymald svartpeppar i en bunke. Lägg ner kycklinginnerfilé i bunken och blanda runt ordentligt. Låt marinera till punkt 6.
Grovriv gurka. Lägg i en skål och blanda med pressad vitlök, matyoghurt, salt och nymald svartpeppar.
Strimla romansallad och rödlök.
Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek den marinerade kycklingen ca 5 min, tills den är helt genomstekt.
Servera nystekt kycklingsouvlaki med tzatziki, rostad potatis och grönsaker.
Smaklig måltid!