Kycklinggratäng med sweet chili och lime

ViktVäktarna

9
Points®värde per portion

Kycklinggratäng med sweet chili och lime

3.77 (123)
Under 40 min
12 Ingredienser

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • svartpeppar
  • olja
Basmatiris
1 dl
Kycklingfilé
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
2 krm
Olja
1 tsk
Milda mat 4%
1¼ dl
(Mjölk, Laktos)
Sweet chilisås, (37,5 ml)
½ förp
Vitlök
1 klyfta
Lime, (limesaft)
½ st
Kinesisk soja
1 tsk
(Sojabönor, Vete)
Majs, (160 g)
1 förp
Röd paprika
1 st
Rödlök
½ st
Lime, (limesaft)
½ st
Salt
Mixsallad
30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen. Lägg över i en ugnsform.
Skär kycklingfilé i mindre bitar, ca 3x3 cm. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna. Stek kycklingbitarna runt om, krydda med salt och nymald svartpeppar. Lägg över kycklingbitarna på riset i ugnsformen.
Blanda ihop Milda mat, sweet chilisås, pressad vitlök, pressad limesaft och kinesisk soja i en liten skål. Häll blandningen över kycklingen. Tillaga i mitten av ugnen ca 15 min, tills kycklingen är genomstekt.
 Häll av majs. Finhacka röd paprika och rödlök. Blanda ihop med avrunnen majs, pressad limesaft och lite salt. Blanda ner mixsallad vid servering.
Servera kycklinggratängen med blandsallad.
Smaklig måltid!